به گزارش ایکنا، زهره اخوانمقدم، دانشیار دانشگاه علوم قرآنی تهران، در بخش چهاردهم مجموعه آموزشی مهندسی زندگی با تأکید بر اینکه هر جملهای که میگوییم اگر سخنچینی باشد، ممکن است بذر جدایی بین انسانها بکارد، گفت: قبل از اینکه حرفی بزنیم باید فکر کنیم که آیا سخنچینی هست یا خیر. اگر هست، از آن دوری کنیم.
وی در بخش پانزدهم دو دقیقهایهای مهندسی زندگی خطاب به والدین گفت: اکنون تلفن همراه یا تبلت در اختیار کودکان شماست؟ یا فرزندتان پای تلویزیون نشسته است؟ در طول روز باید حد و اندازهای برای بازی بچهها با گوشی و تبلت تعیین کنید؛ این امر بر سلولهای مغزی کودکان تأثیر میگذارد؛ هر چقدر بازی بچهها(بازی فیزیکی و حرکتی) کاهش یابد، ضررهای عاطفی و ذهنی به آنها وارد میشود.
پیامبر(ص) فرمودهاند: بازیگوشی بچه در کودکی باعث میشود که در بزرگسالی عاقلتر شود. روانشناسان نیز میگویند بچههایی که بازیگوشی میکنند سلولهای مغزی آنها ساخته میشود و از نظر عاطفی و ذهنی بیشتر رشد و پیشرفت میکنند. اما حالا کار ما این شده که برای راحتی خودمان یک گوشی یا تبلت دست بچهها میدهیم و فکر میکنیم که دارند یک برنامه مفید(البته اگر مفید باشد) میبینند.
بچه باید جستوخیز و شیطنت کند. اینکه خانه کوچک است و سر و صدا میشود مشکلاتی است که ما باید حل کنیم و اصلاً دلایل موجهی برای بازی نکردن بچهها نیست. اگر کودک و نوجوانی در منزل دارید، بیشتر به این امر توجه کنید.
انتهای پیام